Afhaalautomaat – Apotheek de Jol – Lelystad

Afhaalautomaat

Om onze dienstverlening uit te breiden hebben wij een afhaalautomaat voor u geplaatst.Hier kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week uw medicijnen ophalen. Dit werk snel en eenvoudig en u kunt buiten onze openingstijden nu ook uw medicijnen ophalen.

Gebruikershandleiding en voorwaarden

 1. Als u uw medicijnen via onze afhaalautomaat wilt ophalen, meldt u zich dan eenmalig aan als gebruiker. Lees onder Aanmelden hoe u dit kunt doen.
 2. Om gebruik te kunnen maken van de afhaalautomaat heeft u een mobiele telefoon nodig.
 3. Heeft u zich aangemeld en ontvangen wij een recept voor u? Dan maken wij uw bestelling klaar volgens onze standaard tijden.
 4. Ontvangen wij een door uw arts ondertekend recept voor 10.00 uur ’s ochtends, dan leggen wij de medicijnen de volgende werkdag na 16.00 uur in de afhaalautomaat. Komt het recept na 10.00 getekend binnen dan schuift uw levering 1 dag op
 5. LET OP: vraagt u uw recepten via onze website of mobiele app aan dan ontvangt uw arts via onze website of app ook een aanvraag. Om uw internetbestelling  klaar te mogen leggen hebben wij deze aanvraag ondertekend van uw arts nodig voordat wij aan u mogen leveren. Krijgen wij deze ondertekende versie van uw arts na 10.00 uur binnen ondanks dat u deze dag voor 10.00 uur heeft besteld dan schuift uw levering helaas toch een dag op. Wij mogen uw bestelling zonder akkoord van uw arts helaas nog niet klaarleggen.
 6. Is uw bestelling compleet dan plaatsen wij uw bestelling in de afhaalautomaat. Het plaatsen van paketten gebeurt op werkdagen dagelijks tussen 16.00 – 18.30 uur.
 7. Ruimt de afhaalautomaat uw bestelling op dan stuurt de afhaalautomaat u per pakketje een gratis sms met een unieke pincode. Deze ontvangt u op werkdagen doorgaans tussen ca 16.00 – 19.00 uur.
 8. Leggen wij twee pakketjes voor uw klaar, dan ontvangt u ook twee pincodes.
 9. Deze pincodes kunt u na ontvangst 72 uur gebruiken om uw bestelling op te halen.
 10. Worden uw medicijnen niet vergoed, dan kunt u de betaling voldoen via de betaalautomaat. (Contactloos) pinnen is mogelijk.
 11. Na 72 uur werkt de pincode niet meer en halen wij uw bestelling uit de automaat en leggen deze voor uw klaar bij de balie in de apotheek.
 12. Uw bestelling kunt u dan tijdens openingstijden in Apotheek De Jol ophalen.
 13. Is uw bestelling groter dan een flinke schoenendoos of bevat uw bestelling gekoelde producten dan kan uw bestelling helaas niet via een afhaalautomaat worden geleverd.
 14. In deze situaties leggen wij uw bestelling voor u klaar in de apotheek.  Op het moment van klaarleggen stuurt ons track en trace systeem u een e-mail bericht dat uw bestelling in de apotheek voor u klaarligt.
 15. Gaat u als gebruiker van de afghaalautomaat een nieuw geneesmiddel gebruiken dan bellen wij u op uw mobiele nummer voor een uitgifte instructie.

Aanmelden

Stuur een e-mail met als onderwerp aanmelding afhaalautomaat naar vragenapotheekdejol@ezorg.nl en vermeld in de e-mail uw:

 1. Voor- en achternaam
 2. Geboortedatum
 3. Mobiele telefoonnummer
 4. e-mail adres voor eventuele track en trace berichten

Meer personen aanmelden?

Zoals u heeft kunnen lezen heeft u een mobiele telefoon nodig om van de afhaalautomaat gebruik te kunnen maken. U kunt hetzelfde mobiele telefoonnummer voor meerere personnen gebruiken. LET OP: Gebruikt u de afhaalautomaat in combinatie met het online herhalen van recepten via onze website dan heeft u per gebruiker een uniek e-mail adres nodig voor het aanvragen van recepten. Elk e-mail adres kan dus maar voor en door 1 persoon gebruikt worden.

Voor het koppelen van meerdere personen hanteren wij afhankelijk van de leeftijd de volgende methode om iemand te koppelen:

 1. 0-12 jaar: ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tm 12 jaar mogen hun eigen mobiele nummer en e-mail adres gebruiken om kinderen in deze leeftijd aan te melden voor levering via de afhaalautomaat. In dit geval controleren wij of kind en ouder volgens de informatie in ons apotheeksysteem samen op hetzelfde adres verblijven. Bent u niet de ouder van het kind dan nemen wij eerst contact op met de ouders. Is dit niet mogelijk dan bekijken we per situatie wat de mogelijkheden zijn om kinderen verantwoord toch aan de afhaalautomaat te koppelen.
 2. 13-16 jaar: Ouders kunnen kinderen/jong volwassenen in de leeftijd van 13-16 jaar aanmelden voor levering via de afhaalautomaat. Is dit het geval dan nemen wij altijd eerst contact op met de kinderen/jong volwassenen om te vragen of er door het kind/de jong volwassene zelf ook toestemming gegeven wordt om mobiele nummers en e-mail adressen van ouders te gebruiken voor levering via de afhaalautomaat. Als een kind/jong volwassene dit niet wil dan kunnen wij de koppeling niet realiseren.
 3. 17 jaar en ouder: bent u ouder dan 17 jaar dan willen wij u verzoeken u per individu zelf aan te melden door per individu een e-mail te sturen. Wilt u bijvoorbeeld ook uw partner aanmelden met uw eigen e-mailadres en/of mobiele nummer, dat kan. In dat geval zoeken wij na de aanmelding eerst contact met uw partner om te controleren of hij/zij hier ook mee akkoord gaat. LET OP: voor het online herhalen heeft u per persoon wel een eigen e-mail adres nodig!

Vragen?

Heeft u vragen over de afhaalautomaat dan kunt u deze mailen naar vragenapotheekdejol@ezorg.nl Uiteraard kunt u ons ook bellen of kom gerust even langs in Apotheek De Jol. Wij helpen u graag!